Menu klasyczne

Catering-Zimny-bufet
PotrawaCena brutto
(zł/ 1 porcję)
Min. ilość
Pstrąg w galarecie6,008
Łosoś w galarecie7,008
Łosoś marynowany w koperku
i limonce
15,008
Galantyna drobiowa z faszerowanej rolady w 3 smakach w maladze4.908
Schab ze śliwką lub morelą w maladze4,908
Szynka lub karkówka z sosem czosnkowym w maladze4.908
Koreczki z mini mozzarelli i pomidorów suszonych lub koktajlowych3,5010
Paluch z ciasta francuskiego owijany bekonem lub w sezamie2,9010
Rulonik serowy z pastą jajeczną lub tuńczykową glazurowany3,508
Rulonik szynkowy z pastą jajeczną glazurowany3,508
Patera przekąsek mieszanych (mała/duża)70,00/
90.00
1
Tartinka (bankietowa kanapka dekoracyjna)3,2020
Tartinka z pastą z pieczonego dorsza, suszonych pomidorów i papryki3,5020
Pasztet4,508
Tatar z wołowiny na bagietce6,4010
Tatar z łososia na bagietce6,4010
Tatar ze śledzia5,5010
Ryba biała po grecku9,008
Sałatka z kurczaka z makaronem5.908
Sałatka ziemniaczana5,90

8

8

Sałatka jarzynowa tradycyjna5,908
Sałatka grecka5,908
Sałatka brokułowa5,908
Sałatka śledziowa5,908
Sałatka z rukolą koprem włoskim gruszką i granatem6,808
Sałatka gyros5,908
Sałatka z rukolą, słonecznikiem5,908
Sałatka z soczewicą i warzywami5,908
Sałatka ryżowa z warzywami5,908
Menu-Zupy

Potrawa
(250 ml)

Cena brutto (zł/ 1 porcję)

Min. ilość

Bulion drobiowy z kluseczkami lanymi

5,80

10

Żurek staropolski z białą kiełbasą

6,00

10

Szparagowa z pieczarkami i porem

6,00

10

Krem z warzyw

6,00

10

Krem z pomidorów

6,00

10

Krem z pieczarek

6,00

10

Krem z ziemniaków

6,00

10

Krem z zielonego ogórka

6,00

10

Krem czosnkowy

6,00

10

Krem z dyni

6,00

10

Krem selerowy

6,00

10

Barszcz czerwony

6,00

10

Kociołek zbójnicki

6,60

10

Flaczki wołowe

6,60

10

Kapuśniak

6,00

10

Chłodnik ogórkowy

6,00

10

Krem kukurydziany

6,00

10

Zupa węgierska

6,00

10

Zupa serowa

6,00

10

Zupa tajska z krewetkami

12,00

10

Menu-dania-gorące

Potrawa

Cena brutto
(zł/ porcję)

Min. ilość

Zraz wieprzowy

10,50

8

Zraz wołowy

13,00

8

Pieczeń wieprzowa

9,00

8

Kieszonka z piersi kurczaka ze szpinakiem i  sosem z owoców morza

10.00

8

Grillowana karkówka po karkonosku

10,00

8

Grillowana karkówka z warzywami

10,00

8

Gołąbki

8,00

8

Polędwiczka wieprzowa grillowana w sosie borowikowym

15,00

8

Polędwiczka wieprzowa grillowana w sosie kurkowym

15,00

8

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym

15,00

8

Polędwiczka wieprzowa z konfiturą leśną

15,00

8

Noga wieprzowa tylna z pieca (1 sztuka w całości)

280,00

1

Kotlet de Volaille

10.00

6

Cordonblue

11.00

6

Kurczak z kremowym sosem i warzywami

10.00

6

Roladka z nadzieniem serowo-pieczarkowym

10.00

6

Szaszłyk mieszany grillowany

10.00

10

Kaczka faszerowana jabłkiem i śliwkami (ok. 3 kg)

60,00

1

Wątróbka drobiowa z pomidorem suszonym i bekonem  

8,50

6

Wątróbka z cebulką i jabłkiem

8,50

6

Wątróbka z cebulką i papryką

8,50

6

Policzki wołowe w musztardzie francuskiej

16,00

8

Żeberka grillowane z kapustą

14,50

8

Pierogi własnego wyrobu ruskie okraszone masełkiem i prażoną cebulką

9,00

3

Pierogi własnego wyrobu z kapustą i grzybami okraszone masełkiem i prażoną cebulką

9,00

3

Spiralki naleśnikowe ze szpinakiem

6,00

10

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-paprykowym

13,50

6

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym

13,50

6

Dorsz w sosie  holenderskim

15,00

6

Dorsz w sosie cebulowym

15,00

8

Szaszłyki z dorsza i warzyw

9,50

10

Roladka z piersi kurczaka ze szparagami

10,00

8

Roladka drobiowa z kurkami i cebulą owinięta bekonem w sosie kurkowym

10,00

8

Klopsiki z sosem musztardowym

9,00

8

Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym

9,00

8

Pierś z kurczaka w sosie brzoskwiniowym

10,00

8

Udo drobiowe faszerowane papryką i ajvarem

8,00

8

Menu-potrawy-wegetariańskie

Potrawa
(1 kamionka)

Cena brutto (zł/ 1 porcję)

Min. ilość

 

Nadziewane warzywa

8,00

8

 

Zapiekanka z łososia, brokułów
i warzyw

40,00

1

 

Zapiekanka z kalafiora

30,00

1

 

Zapiekanka ziemniaczana

30,00

1

Menu-surówki

Potrawa

Cena brutto (zł/ 1 porcję)

Min. ilość

Surówka z kapusty pekińskiej

5,80

10

Surówka brokułowo-koperkowa

5,80

10

Surówka z pora

5,80

10

Surówka z białej kapusty

5,80

10

Surówka z marchewki

5,80

10

Surówka z mieszanych warzyw

5,80

10

Menu-dodatki

Potrawa

Cena brutto (zł/ 1 porcję)

Min. ilość

 

Ziemniaki gotowane

5,50

5

 

Ziemianki opiekane

5,80

5

 

Ryż kolorowy, jaśminowy

5,00

5

 

Kluski śląskie

5,50

5

 

Mix jarzynek na ciepło z sosem maślano cytrynowym

5,80

8

 

Soczewica z warzywami

6,00

8

 

Buraczki zasmażane na ciepło

5,50

8

 

Kapusta czerwona

5,50

8

 

Kapusta biała

5,50

8

 

Puree warzywne

5,50

8

 

Risotto z kurkami

6,00

8

 

Risotto pomarańczowo-cytrynowe

6,00

8

 

Tagiatelle z marchewki i cukinii

5,00

8

 

Gnocchi

6,00

8

 

Marchewka mini

5,50

8

Kasza bulgur z warzywami

6,00

8

Menu-makarony

Potrawa

Cena brutto (zł/ 1 porcję)

Min. ilość

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

6,50

8

Penne z pomidorkami, mozarellą i bazylią

6,50

8

Penne ze szpinakiem i kurczakiem w sosie serowo-śmietanowym

6,50

8

Lasagne bolońska (1 kamionka)

40,00

1

Tagiatelle w sosie pomidorowym z szynką i kiełbasą chorizo

9,50

8

Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami

8,50

8

UWAGA! Ceny mogą ulec zmianie w zależności od dostępności i sezonu.

Menu świąteczne 2020

Menu-święta

Potrawa

Porcja

Cena brutto (zł)

Barszcz czerwony

300 ml

7,00

Zupa grzybowa

300 ml

8,90

Krem z pieczonych buraków

300 ml

7,50

Krokiety z kapustą i grzybami

1 porcja

3,00

Krokiety z pieczarkami, cebulką i serem

1 porcja

3,00

Pierogi z kapustą i grzybami

4 sztuki

9,00

Pierogi ruskie

4 sztuki

9,00

Dorsz w sosie porowym/
cebulowym

1 porcja

13,00

Łosoś w sosie paprykowym/
cytrynowym

1 porcja

13,00

Kaczka faszerowana jabłkami i śliwką (ok. 2,5 kg)

1 sztuka

65,00

Zrazy wieprzowe

1 sztuka

9,00

Kotlet de volaille

1 sztuka

9,00

Bitki wieprzowe w sosie kurkowym

1 porcja

10,00

Kotlet z serem, bekonem i ogórkiem

1 porcja

10,00

Rolada wieprzowa z pieczarkami, cebulką i serem w sosie

1 porcja

9,00

Zapiekanka wegetariańska

1 półmisek

45,00

Menu-święta-zimny-bufet

Potrawa

Porcja

Cena brutto (zł)

Tatar ze śledzia

1 porcja

6,00

Tatar z łososia

1 porcja

7,00

Ryba po grecku

1 porcja

7,50

Galantyna z kurczaka ze szpinakiem i grzybami

1 porcja

5,50

Terina drobiowa glazurowana w trzech smakach

1 porcja

5,00

Schabik sous vide nadziewany morelami lub śliwką

1 porcja

5,00

Jajko garnirowane z łososiem i kawiorem lub pastą rybną

1 porcja

3,50

Łosoś marynowany w limonce z czerwoną cebulą i zielonym pieprzem

1 porcja

15,00

Śledzik w śmietanie

1 porcja

4,50

Śledzik w oleju

1 porcja

4,50

Śledzik w kolorowej papryce

1 porcja

4,90

Pstrąg w galarecie

1 porcja

5,50

Łosoś w galarecie

1 porcja

6,80

Sałatka z brokułami

1 porcja

6,00

Sałatka śledziowa

1 porcja

6,00

Sałatka jarzynowa tradycyjna

1 porcja

6,00

Sałatka makaronowa

1 porcja

6,00

Menu-święta-desery

Potrawa

Porcja

Cena brutto (zł)

Panna cotta z owocami

1 porcja

8,00

Creme brulee z karmelizowanym brązowym cukrem

1 porcja

8,00

Makowiec

1 porcja/
blacha

4,00/
80,00

Jabłecznik

1 porcja/
blacha

4,00/
80,00

Sernik z brzoskwiniami

1 porcja/
blacha

4,00/
80,00

Przewiń do góry